Na ovim stranicama ćete pronaći pregršt informacija o djelatnosti i aktivnostima HZTK. Na našim stranicama možete pronaći sve informacije, adrese i kontakte nacionalnih saveza tehničke kulture, podatke o radu klubova, i zajednica tehničke kulture, kao i učeničkih zadruga.

Zajenica tehničke kultire Međimurske županije kulture krovna je nepolitička i neprofitna organizacija, najviše nacionalno nevladino tijelo tehničke kulture, samostalno i autonomno u djelovanju, čija je djelatnost od značenja za promicanje svekolike tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

Temeljem Zakona o tehničkoj kulturi zadaće su Hrvatske zajednice tehničke kulture da potiče i promiče svekoliku djelatnost tehničke kulture u Hrvatskoj, sudjeluje u utvrđivanju i ostvarivanju politike promicanja tehničke kulture u Hrvatskoj, predlaže program svekolikih aktivnosti u tehničkoj kulturi, te sudjeluje u utvrđivanju prijedloga programa javnih potreba tehničke kuture u Republici Hrvatskoj, usklađuje aktivnosti nacionalnih saveza i zajednica tehničke kulture, djeluje na promicanju stručnog rada u tehničkoj kulturi i skrbi o osposobljavanju djelatnika u tehničkoj kulturi.

Odgovori